29.3. OTEVÍRÁME! Zahajujeme turistickou sezónu muzea Stachelberg a zveme vás na otvíračku. Otevřeno budeme mít každý víkend od 10:00 do 17:00. 
Těšíme se na vaši návštěvu!

Výroba a renovace exponátů

RENOVUJEME A VYRÁBÍME EXPONÁTY DO OBJEKTU T-S 81A.

Po dokončení výroby zárubní pancéřových dveří jsme se pustili do další práce. Zárubně jsme opatřili první vrstvou svrchní šedé barvy a také hlavně začali s renovací vybavení, které se nám podařilo dříve získat. 

V objektech opevnění si muži myli (nejen) ruce v litinovém žlabu. U nás na objektu se měl nacházet konkrétně žlab délky 1 metr. Přesně takový jsme před rokem zakoupili a nyní prošel renovací. Vnější povrch jsme celý obrousili, natřeli základovou barvou a poté i svrchní šedou. Na vnitřním smaltovaném povrchu jsme opravili poškozené části a celý ho pak opatřili speciálním bílým nástřikem na smalt. Ke žlabu jsme si navíc nechali vyrobit podle dochovaných originálních kusů nohy, na kterých bude stát. Aktuálně je tak v podstatě připravený k osazení na objekt.

Nedávno jsme také přidávali příspěvek o tom, že hledáme vybavení WC - litinový záchod a dvě splachovadla typu Mikado. Toto vybavení se nám podařilo získat a aktuálně čeká na renovaci. Už jsme však zrenovovali záchod, který jsme měli z dřívějška. Kvůli jeho horšímu stavu byl celý opískován a nově natřen.

Dále nám firma DB Zámečnictví vyrobila i skříň na vařič. I ji jsme pečlivě natřeli a je připravena na instalaci do objektu.

V současné době připravujeme mimo mnoho jiných činností i renovaci zbylého vybavení WC. Žádné tyto exponáty však nebudeme instalovat na srub T-S 81a před jeho zabezpečením, tzn. osazením pancéřového zvonu a dveří.